udskriftsvisning

Program

Kurser og foredrag for virksomheder og institutioner

 

Kurser/ Workshops.

 

1) Workshop om stresshåndtering med åndedrætsmeditation og mindfulness.
6 timer eller et forløb over otte uger med moduler af 2 ½ time om ugen. Bliv klog på din stress. Lær at anvende nærvær, koncentration og åndedræt til håndtering og forebyggelse af de psykologiske og fysiologiske virkninger af negativ stress. For dig, der savner konkrete redskaber.

 

Det lærer du: At forstå symptomer på akut og kronisk stress.

Konkrete mindfulness-strategier- og redskaber til afstressning, håndtering og forebyggelse af stress. Åndedrætsmeditation.

 

2) Workshop om mindfulness og positiv psykologi. 6-8 timer. Om det allervigtigste i vores liv: Lige Nu og Her. Mindfulness i nærvær, selvindsigt og empatisering. At være hvor du er. Og at være forbundet med andre. Mindfulness i en moderne kognitionspsykologisk teorisammenhæng med input fra nyere hjerneforskning i meditative tilstande.

 

Det lærer du: Anvendt mindfulnes. Åndedrætsmeditation.

 

3) Kursus i mindful spisning. Vægttab med nærvær og nydelse. 6-8 timer. Kuren mod slankekure. For overspisere og overvægtige. Og for dig, der bare vil holde vægten uden selvplagerisk fornægtelse af mad, du kan lide. Mindful Spisning er baseret på helt ny viden inden for psykologi, ernæring og hjerneforskning i forhold til nærvær henholdsvis fravær af opmærksomhed på processerne i og omkring spisning.

 

Det lærer du: Anvendt mindfulness på sult, sanselighed, nydelse og mæthed.

Konkrete redskaber til håndtering af psykisk sult. Åndedrætsmeditation.

 

4) Mindfulness for seniorer 60+. Kursusforløb over 8 uger med 2 ½ times undervisning om ugen. Kurset kombinerer anvendt mindfulness psykologi med neurovidenskabens seneste viden om sammhængen mellem mindfulness-træning, psyke, hjerne, et godt helbred og generel øget livskvalitet.

 

Det lærer du: Anvendt mindfulness bl.a. i forb.m. søvnbesvær, somatiske smerter, selvindsigt og empati. Åndedrætsmeditation.

 

Foredrag a 1 ½-2 timer:


1) Introduktion til stresshåndtering med mindfulness. Opmærksomheds-meditation i en stresspsykologisk og medicinsk teoriramme. Sådan bliver du afstresset og forebygger stress. Om teorien og praksissen.

 

2) Introduktion til mindful spisning. Spis naturligt mindre. Nyd naturligt mere. Bliv mæt på en sanselig måde, der naturligt regulerer kropsvægten. For dig, der vil spise godt og sundt uanset, hvad du holder af at spise. Om teorien og praksissen.

 

3) Introduktion til mindfulness. En metode til nærvær, selvindsigt og empati. Om teorien og praksissen. Fra østerlandsk holisme til moderne hjerneforskning og positiv psykologi.

 

***

 

Om underviseren:

 

Psykolog Uffe Damborg
SE-CVR-NR. 27 56 51 31
Telf.nr. 25 89 09 41

 

Konsultation:
Vesterbrogade 70, 2. sal
1620 København V.

 

uffedamborg@msn.com

 

www.psyksamtale.dk
www.stressreduktion.dk
www.indsigtsmeditation.dk
www.mindful-spisning.dk

www.e-mindfulness.dk

 

Uffe Damborg er cand.psych. fra Københavns Universitet. Han er privatpraktiserende psykolog, kognitiv psykoterapeut og meditationslærer. Inden for de senere år har han undervist i mindfulness på mere en 150 kurser, workshops, seminarer og retreater. Han har over fyrre års personlig erfaring med mindfulness-meditation.