udskriftsvisning

Mindful Spisning. Vægttab med nærvær og nydelse

 

Dette er titlen på både en trykt bog, en e-bog, et foredrag og et kursus

af Per Brændgaard og Uffe Damborg.

 

Mindful Spisning

Mindful Spisning udkom i august 2012 og er udkommet i
2. oplag.

 

Mindful Spisning er for alle, men er særligt relevant for overvægtige og overspisere.

 

Redaktør Karen Pallisgaard interviewer Per Brændgaard og Uffe Damborg på Bogforum 2012

 

 

 

Først og fremmest er Mindful Spisning en enestående metode til nærvær med sanselighed og nydelsen af spisning, som har rod i en tusindårig gammel meditativ tradition i Østen. Mindful Spisning indebærer et totalt opgør med den herskende slanke-tænkning om selvpinende kure og vægtregulering gennem fornægtelse af mad, du kan lide at spise. Mindful Spisning er fokuseret på netop nødvendigheden af nydelsen ved spisning til regulering af kropsvægten.

 

Og baseret på helt ny viden inden for psykologi, human ernæring og hjerneforskning af processerne omkring spisning. Især forskning i betydningen af nærvær/åndsfravær i forhold til sult, nydelse og mæthed.

 

Hvis du er træt af diæter og kure, er Mindful Spisning noget for dig.

 

Mindful Spisning er udviklet af cand.scient i human ernæring Per Brændgaard og Uffe Damborg gennem flere års samarbejde om et format, der har introduceret mindful eating i Danmark.

 

Bogen findes både i en trykt og en digitaliseret udgave.

 

Læs bogen, der er en selvhjælpsbog. Gennem detaljering af teknikkerne og teorien bag dem er Mindful Spisning også anvendelig som lærebog for praksispersonale, der ønsker at arbejde med metoden.

MINDFUL SPISNING. Vægttab med nærvær og nydelse (Pretty Ink, 2012).
Af Per Brændgaard og Uffe Damborg.

Lektørudtalelse fra bibliotekar Grethe Lorenzen

 

Anvendelse/målgruppe/niveau:
Alternativ til slankekure som middel til at holde en naturlig vægt og nyde maden mere. Bogen henvender sig til “psykologisk sultne” og stressede overspisere, og alle andre, som gerne vil have et mere nydelsesfuldt forhold til mad.

 

Beskrivelse:
Brændgaard er cand.scient. i human ernæring og Damborg er klinisk psykolog, psykoterapeut og meditationslærer. De uddanner sammen instruktører i mindful spisning, og har indført begrebet “mindful eating” i Danmark. Her lægger de deres koncept frem, som de annoncerer som “kuren mod slankekure”. Det handler her om, hvordan man spiser, ikke hvad, som vejen frem til vægtbalance og nydelse ved spisning. Fokus er bevidst meditativt nærvær ved spisning, som fremmer følingen med mavesult og sansesult, og dermed reducerer overspisning, om grunden er stress eller psykologiske problemer. Forklaringerne er letforståelige, og alle kan være med på de enkle meditationer og øvelser, som fremmer nærvær og nydelsesfuld spisning.

 

Samlet konklusion:
God, lettilgængelig bog om en hidtil overset faktor for vægtregulering – spisning med bevidst nærvær. Sideeffekten af mindful spisning er nydelsesfuld spisning.

 

Mindful Spisning som e-bog

Mindful spisning er udkommet som e-bog til iPad på iBooks d. 22. jan. 2013.
E-udgaven indeholder alt fra den trykte bog plus ekstramateriale i form af både video og mere end to timers lydinstruktioner indtalt af Uffe og Per.

E-bogen koster 199 kr, og du finder den ved at klikke på iBooks på din iPad og derefter søge på mindful spisning i Butik.